Širite porodicu? Evo od čega zavisi pol deteta

Širite porodicu? Evo od čega zavisi pol deteta
6.644

Širite porodicu? Evo od čega zavisi pol deteta

Nekim parovima pol deteta važan je iz kulturoloških razloga, drugi su oduvek maštali da dobiju kćerku ili odgoje sina, a treći žele samo da uspostave ravnotežu polova u porodici te nakon prvorođene devojčice žele dečaka ili obrnuto.

Nekima je pol deteta važan kako bi sprečili određena nasledna oboljenja. Prema dr. Landrumu Shettlesu, pol možete odrediti sa 75-postotnom sigurnošću. I to potpuno prirodno.

Najvažniji uticaj imaju izbor pravog trenutka i određene poze partnera u seksu, jer je seme koje nosi Y hromosom manje, brže i ima puno kraći životni vek od ženskog (X) semena, pojasnio je dr. Shettles u svojoj knjizi „Kako odabrati pol deteta“.

Osim njegove, postoje i veštačke metode određivanja spola, pouzdanije, ali i kontroverznije.

Ako želi sina, par treba da vodi ljubav neposredno pre ovulacije i u psećoj pozi, jer sperma izlazi bliže grliću maternice. Tako će muško seme prestići žensko pre nego što propadne.

Onima koji žele devojčicu, savetuje se misionarski položaj i seks dva do četiri dana pre ovulacije, pa će jajašce dočekati samo otporniji X spermatozoidi.

Zbog grčenja mišića inače sporije „žensko“ seme prestigne ono koje nosi Y hromosom, pa je devojčica verovatnija ako žena doživi orgazam. Kako muški imaju samo jedan X hromosom, a žene i jedan „rezervni“, mnogi priželjkuju kćerku, jer su otpornije na neke nasledne bolesti.

Nove tehnologije

Najpouzdanije metode su one koje se temelje na odvajanju muškog od ženskog semena. Najdelotvornija je MicroSort tehnika, koja spermu razvrstava laserskim svetlom. Izdvojeni uzorci se potom unose veštačkom oplodnjom, zbog čega je pouzdanost ove metode čak 91 odsto za devojčice i 75 posto za dečake.

Zabranjene metode biranja

Dok jedni smatraju da je biranje pola u redu dok ne šteti bebi i majci, drugi tvrde da je to samo prvi korak prema genetičkom inženjeringu ljudi. Zato je većina zemalja zabranila veštačke metode biranja pola. Ali, sve i kad bi bile potpuno besplatne, 51 odsto žena ne bi uopšte htelo da određuje pol svojoj bebi.


Komentari
Učitavam...