Novim trikom sprečavate Fejsbuk da vas špijunira

114

Ako koristite Fejsbuk, društvena mreža vas prati na više od hiljadu sajtova, bukvalno gledajući šta radite online koristeći embedovane Facebook dugmiće na tim ortalima. Kako prenose mediji, Firefox je sada otkrio novu ekstenziju koja će sigurno biti trn u oku čelnicima Fejsbuka.

Facebook Container ekstenzija dostupna je samo za Firefox pretraživač i Mozillu i obećava da nijedan podatak o vama neće biti zloupotrebljen.

Za razliku od Fejsbuka i Gugla, Mozila je neprofitna i ne zarađuje novac tako što skladišti podatke svojih korisnika.

“Ova ekstenzija vam pruža mogućnost da više kontrolišete aktivnost Fejsbuka tako što ćete izolovati svoj identet u poseban kontejner. Umesto da prestanete da koristite Fejsbuk i propustite mnoge divne trenutke, trebalo bi da imate alate kojima ćete ograničiti koji podaci smeju da se prikupljaju o vama“, navodi se u saopšetenju Mozille.

Čim instalirate Facebook Container momentalno se brišu kukisi sa Fejsbuka i bićete izlogovani. Sledeći put kada posetite Fejsbuk otvoriće vam se novi, plavo obojeni tab. U njemu se možete ulogovati i koristiti ga odatle. Svi novi tabovi i dalje aktivnosti sprovodiće se uz pomoć Facebook Container.


Komentari
Učitavam...