Em „kopa“ kriptovalute, em vam greje kuću (video)

158

Uređaj „Kvarnot“ KS-1 je nedavno promovisan kao prvi revolucionarni uređaj na svetu koji istovremeno rudari kriptovalute i zagreva prostorije u kojima se nalazi.

Tokom svog rada, „Kvarnot“ KS-1 rudari kriptovalute poput bitkoina, a toplota koju stvaraju grafičke kartice generiše se u vidu toplotne energije koja zagreva domove vlasnika tog uređaja.

Problem sa stvaranjem toplotne energije je dosad bio jedan od najvećih izazova za sve korisnike koji pretražuju mreže u potrazi za kriptovalutama. Velike farme servera koje rudare kriptovalute su uložile ogromne količine novca u stvaranje rashladnih sistema kako bi osigurale nesmetan rad njihovih računara, ali je u većini slučajeva toplotna energija koja je dolazila kao rezultat rada tih uređaja — odlazila u nepovrat.

Francuska kompanija „Kvarnot“ je stvorila prvi revolucionarni uređaj zbog kojeg tvrde da su došli do rešenja kako da toplotnu energiju, koju stvaraju računari, efikasno pretvore u izvor toplote, koji će zagrevati domove korisnika. Taj projekt se dosad pokazao veoma uspešnim jer su se uređaji za veoma kratko vreme isplatili, a korisnici su dobili obnovljiv izvor toplotne energije.

(Sputnjik)


Komentari
Učitavam...