Srbija kao bogata, bezbedna i nova destinacija za američke turiste

147

U Njujorku na zapadnoj strani Menhetna uz reku Hadson održan je 15. sajam turizma „New York Times Travel Show“. Turistička organizacija Srbije pod okriljem Evropske turističke komisije, čija je članica, predstavila je Srbiju kao bogatu, bezbednu i novu destinaciju američkom tržištu. Sajam je okupio oko 30.000 turističkih profesionalaca i posetilaca. Od prodaje ponuđenih aranžmana očekuje se zarada od 7,5 miliona dolara.

Sajam turizma u Njujorku je mnogo skromniji u estetskom smislu nego što su to obično evropski na koje smo navikli. Kažu da je to zato što oni obraćaju pažnju na suštinu, a ne na formu. Prema rečima naših turističkih radnika, ovakvi su sajmovi mnogo plodonosniji, prenosi RTS.

„Mi generalno predstavljamo Srbiju kao celokupnu destinaciju. Evo sad u ovom trenutku mi predstavljamo i zimsku i letnju ponudu. Ono što je važno, prepoznaju Srbiju kao turističku destinaciju, dolaze sa već nekim znanjem o Srbiji“, kaže direktorka TOS-a Marija Labović.

„Posetio sam neke Balkanske zemlje. Bilo je fantastično. Shvatio sam da želim da odem u Srbiju i stavljam Srbiju na vrh moje liste za obilazak u 2018. godini“, kaže bloger Brajan Koks.

Njujork Tajms nas preporučuje kao 52. destinaciju koju treba posetiti u 2018. godini, a Si-En-En kao obaveznu.

Direktna avionska linija Njujork-Beograd već je za 26 odsto povećala dolazak turista iz Amerike, za 19 odsto ostvaren je veći broj noćenja, a oni su kao turisti ušli u top 10 po potrošnji.

„Direktan let je definitivno otvorio vrata Srbiji prema Americi i tako Srbiju postavio na mnogo drugačiju lestvicu po pitanju svega. Takođe je doprineo mnogo u ekonomskom razvoju, kargo je odličan. Putnici sada imaju priliku da upoznaju Beograd mnogo lakše nego pre i celu Srbiju“, kaže Đorđe Petković, regionalni direktor „Er Srbije“ za južnu i severnu Ameriku.

Turistička organizacija Srbije je na sajmu u Njujorku predstavila Srbiju promotivnim filmom, vinom, hranom. Susreti su organizovani sa mnogim novinarima, blogerima, sa značajnim turističkim organizacijama, kao i tur- operaterima nebi li napravili plan o turizmu u 2018. godini.


Komentari
Učitavam...