Srce može da vam stane zbog seksa kada dođete u OVE godine

159

Mnogima je dobro poznato da se tokom seksualnog odnosa rad srca ubrzava, ali da li može da se desi da prestane da kuca? Rezultati nove studije kažu da može!

Za potrebe istraživanja proučavale su se informacije prikupljene od oko 4.500 ljudi koji su doživeli iznenadni zastoj srca. Od svih slučajeva naglog srčanog zastoja samo se 1 odsto njih dogodilo za vreme seksualne aktivnosti, stoji u zaključku studije.

„Dok je ovo stanje opasno i može da uzrokuje smrt, male su šanse da će se dogoditi dok vodite ljubav“, komentarisala je dr Sumit Kof, direktor Instituta za zdravlje srca u Los Anđelesu i autor studije. Ona je dodala i da rezultati istraživanja služe da bi se predstavili pacijentima s kardiovaskularnim bolestima.

Iako se retko događa, zabeleženo je da se u 94 odsto slučajeva dogodio kod muškaraca, pa je tako 1 od 100 slučajeva srčanog zastoja zabeležen kod muškaraca, a 1 od 1.000 slučajeva kod žena.

Osobe koje dožive nagli srčani zastoj tokom seksualnog odnosa obično su stari oko 60 godina,a verovatno su već imali problema sa srcem kada im se to dogodilo.


Komentari
Učitavam...