Počeo treći novosadski „Winter fest“

77

NOVI SAD – Uz nastup dečijeg hora ,,Čuperak” iz Kikinde, ženskog tamburaškog sastava ,,La Banda” i svečani vatromet, u Novom Sadu na Trgu slobode večeras je počeo ,,Winter fest”, najveći ,,Ćristmas market” u Srbiji.

,,Očekuje nas 31 dan svakodnevnog programa na raspevanoj jelki, horova dečijih i odraslih iz cele Vojvodine. Na glavnoj bini biće nastupi novosadskih bendova i didžejeva”, rekao je Robert Čoban, predsednik Color Preš Groupe i organizator ,,Winter festa”.

On je istakao da su protekle tri godine, horovi pevali na 12 jezika i da program ovog festivala prikazuje multikulturalnost Vojvodine i kosmopolitski duh Novog Sada.

U ,,Muzeju savremene umetnosti Vojvodine” 23. decembra će se prikazivati crno beli filmovi božićne tematike.

Ovogodišnji ,,Novosadski Winter fest” će trajati do 29. decembra.

Posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput vojvođanske gibanice, mađarskog kolača i američkih krofnica kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Biće tu i ,,Novogodišnji fijaker” u kojem će posetioci moći da se provozaciju po centru grada, ,,Old Timer Photo-Boot”, ,,Winterfest kapija”, ,,Licidersko srce” i ,,Krila Anđela” za fotografisanje, kao i tematska izložba novosadskih fotografa.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...