Nova lutkarska predstava u pozorištu „Pinokio“

Nova lutkarska predstava u pozorištu „Pinokio“
467

BEOGRAD – Nova lutkarska predstava „Ginjol“ u režiji Sandre Rodić Janković biće sutra premijerno izvedena u Pozorištu lutaka „Pinokio“.

Rodić Janković ističe da predstava „Ginjol“ čini da nevidljivo postane vidljivo, a sam zaplet budi pažnju publike da aktivno u njoj učestvuje i koriguje sam tok priče“.

Rediteljka veruje da tamo gde prestaje moć živog glumca, počinje svet lutkarstva.

Ovo je lutkarsko-glumačka ansambl predstava u kojoj igraju Goran Popović, Ivana Todorović, Zorana Milošaković-Tasić, Željka Mandić i Zoran Todorović.

Shvativši da je nemoguće očuvati lutkarsku pozorišnu iluziju igrajući van teatra na uličnom trgu, francuski lutkar Loran Murge je u 19. veku odlučio da njegova ulična trupa demistifikuje lutkarsku igru.

Murgeova ulična trupa, nazvana „Ginjol teatar“, vremenom je postala izuzetno popularna kod dece, a obzirom na duhovitu kritiku aktuelnih društvenih dešavanja i kod odraslih.

Ovakav umetnički duh i potpuno nova forma u stvaranju za decu, uskoro su stvorili jednu potpuno novu epohu u svetu lutkarstva.

Autor teksta i kompozitor je Alek Rodić, za dizajn je zadužena Zorana Milošaković-Tasić, koreograf je Vesna Dubak Lukić, a utor fotografija Vojislav Savić.

Predstava traje 60 minuta i namenjena je deci starijoj od šest godina.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...