Bolan prizor: Uništili automobil vredan 27 miliona dinara (video)

205

Britanska policija je milioneru Zahidu Kanu je u aprilu prošle godine u Birmingemu zaplenila skupoceni automobil jer su posumnjali da je Ferari 458 Spider, vredan oko 200.000 funti (oko 27 miliona dinara) ukraden jer Kan nije imao papire.

Policiji je, navodno, rekao da je automobil kupio na aukciji putem posrednika i da će im „papire“ naknadno dostaviti, prenosi Autostart.

Kan, međutim, tvrdi da to nije istina i da je automobil sam kupio. Kaže da je u martu bio na sudu zbog ranijih optužbi svojih stanara i da se tada dovezao Ferarijem. Ipak, u aprilu su ga zaustavili i oduzeli mu auto.

Na sudu je saznao da su policiji već odobrili da ga unište jer nije prikladan za vožnju i nema validno osiguranje.

Kan je objavio video uništenja automobila na Fejsbuku.

– Ovo je moj Ferari koji je policija nezakonito uništila. Trebalo im je godinu dana da objave video, baš se pitam zašto – napisao je.

– Moj je automobil bio osiguran. Dogovorili smo se da idemo na sud, a policija je meni iza leđa nekoliko dana pre ročišta otišla na sud i dogovorila tamo da se automobil uništi. On je za mene i moju porodicu imao sentimentalnu vrednost. Mi plaćamo porez, a radnici u državnim službama se tako odnose prema nama – ogorčen je 31-godišnji Kan.

Predstavnik policije kaže da su automobil morali da unište jer nije bio osiguran i imao je kategoriju B što znači da je vozilo bilo vrlo oštećeno, iako su se neki delovi mogli spasiti, piše Dejli Mejl.


Komentari
Učitavam...