Seksualno zdravlje – bez njega niste zdravi

381

Veliki broj ljudi ne zna šta sve utiče na opšte zdravlje organizma, pa pogrešno tumači razna stanja i tegobe.

Način života je, pored ishrane i higijene, veoma važan faktor. To su fizičke aktivnosti, nivo stresa, ali i seksualno zdravlje. Seksualno zdravlje za mnoge je tabu tema o kojoj se uopšte ili vrlo malo govori pa je zato važno naglasiti šta ono znači za oba pola.

Seksualno zdravlje žena važan je aspekt zdravlja, bez obzira na mnoge tegobe poput sprečavanja: neželjene trudnoće, polno prenosivih infekcija i drugih seksualnih problema. Žena treba da nauči da bude seksualno zadovoljna i da zna da se zaštiti od svih neželjenih problema i komplikacija. Sa godinama, normalno, dolazi i do promena u seksualnom zdravlju pa ih treba pratiti i tako održavati zdrav i prijatan seksualni život.

Seksualno zdravlje muškaraca važan je aspekt sveukupnog zdravstvenog stanja, bez obzira na moguće probleme i komplikacije poput seksualno prenosivih infekcija, eraktilne disfunkcije i drugih mogućih problema. Za mnoge muškarce je i zabrinutost za veličinu penisa veliki problem. U suštini, verovatnije je da preteruju i da su bespotrebno umišljeni, a često im se dešava da i kada se podvrgnu proizvodima i preparatima za povećanje ili proširenje penisa – dožive neuspeh i razočarenje. Takođe, i kod muškaraca sa godinama dolazi do promene u seksualnom zdravlju pa i oni shodno tome treba da se prilagode situaciji i održe zdrav i prijatan seksualni odnos.

Seksualnost je deo života. Ljubav, naklonost i intima igraju veliku ulogu u zdravim odnosima, od detinjstva do starosti.

Često čujete o važnosti fizičkog zdravlja, mentalnog zdravlja i duhovnog zdravlja, ali je vrlo važno i osećanje sigurnosti u svoje seksualno zdravlje.

Za one koji ne znaju da seksualno zdravlje najviše utiče na raspoloženje, a često su nervozni i ljuti bez potrebe, savet je rade na svom seksualnom zdravlju.


Komentari
Učitavam...