Zažalili ste zbog pogrešno poslate poruke? Gotovo je s tim, Fejsbuk ima novu opciju

126

Nakon niza skandala koje su u poslednje vreme potresli Fejsbuk, najveća društvena mreža pokušava da malo primiri situaciju uvodeći promene. Tako nakon što je Mark Zakerberg priznao krivicu i činjenicu da je Cambridge Analitica koristila podatke najmanje 87 miliona korisnika Fejsbuka, američkim medijima počela je da se širi priča o tajnoj opciji koju (za sada) ima samo osnivač ove društvene mreže.

Naime, Zakerberg je jedini ima opciju brisanja poruka koje bi poslao sugovorniku i tako da primalac poruke više ne može da ih vidi. Iz Fejsbuka su tvrdili da su šefu tu opciju morali da osiguraju zbog opasnosti od hakovanja. Kako se ostatak korisnika sramotio zbog pogrešnih ili nepromišljenih poruka poslatih u nekom trenutku, svi priželjkuju uvođenje opcije unsend, a čini se da će se to uskoro i dogoditi.

– Već smo više puta razgovarali o ovoj opciji. Ljudi koji koriste našu opciju tajnih poruka u Messengeru imaju mogućnost da sami odrede kad će se poruke izbrisati. Sad širimo opciju brisanja poruka, a to će trajati neko vreme. Dok ta opcija ne proradi, više nećemo brisati poruke ni izvršnih direktora. To je trebalo da uradimo i ranije, žao nam je što nismo – rekli su iz Fejsbuka.

Očekuje se da će „unsend“ opcija biti dostupna svima za nekoliko meseci.


Komentari
Učitavam...