Ovako će izgledati prvi hotel u svemiru, cena boravka – prava ‘sitnica’ (video)

104

Za nešto više od tri godine trebalo bi da bude otvoren prvi luksuzni hotel u svemiru, nazvan Orion Span.

Hotel je zapravo satelitski modul, i biće postavljen u orbitu iznad zemlje, a već 2022. godine u njemu bi trebalo da odsednu prvi turisti. Kako donosi Russia Today, svemirski hotel će imati privatne apartmane za dvoje, mogućnost jedinstvenog iskustva bestežinskog stanja, najveći broj prozora od svih svemirskih stanica, i gostima će nuditi „jedinstveno astronautsko iskustvo“.

Hotel gradi startup kompanija Orion Span, a trebao bi da se zove „Stanica Aurora“. Problem je samo što će malo ko, barem iz Srbije, moći da priušti noćenje u svemiru. Naime, cena 12-dnevnog boravka u svemiru, sa uključenim putovanjem, iznosi skoro deset miliona dolara. Međutim, to ne sprečava one sa dubokim džepom da, ako je verovati kompaniji, već uplaćuju ‘kaparu’ od 80 hiljada dolara kako bi osigurali prva mesta u novootvorenom hotelu.

U cenu je, takođe, uključen i tromesečni plan pripreme, u sklopu kojeg će budući svemirski turisti proći obuku pre leta u Zemljinu orbitu, kao i online program obuke, i individualni trening u Hjustonu.

Zanimljivo je i da će deo osoblja hotela, koji će brinuti o svemirskim gostima, biti bivši astronauti. Bude li interesovanje za ovakvu vrstu turizma veće (u šta, znajući koliko su ekscentrični bogataši spremni da potroše svoj novac na ovakve stvari, uopšte ne sumnjamo), uprava kompanije već najavljuje mogućnost proširenja.


Komentari
Učitavam...