Čuveni modni brend na sudu zbog kože više od 700 mladih krokodila

127

Italijanska modna kuća „Prada“ uskoro će se naći na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila, a američki snabdevački lanac tuži modnog giganta za štetu od dva miliona dolara, piše „El“.

„Prada“ se našla u sudskim problemima kad je, kako piše El, firma „Kapo-USA“ otkrila kako je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože mladunaca američkih krokodila koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.

Dok su se druge modne kompanije, poput „LVMH“, „Keringa“ i „Ermesa“ borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, „Prada“ je uz pomoć firme „Kapo-USA“ pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u fabriku „GNP Peli“ u Italiji.

„Kapo-USA“ je bio plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože. Putem „Kapo-USA“, „Prada“ je time uspela da uspostavi snabdevački lanac krokodila u Americi.

Iz ove firme tvrde da su samostalno prevezli 726 krokodila na „Pradinu“ farmu u Luizijani gde su se uzgajali krokodili zbog kože.

Međutim, „GNP Peli“ navodno nije platio proviziju „Kapo-USA“, čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.

Italijanska modna kuća je odgovorila na tužbu. Kako kaže, traži da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano.

(RTS)


Komentari
Učitavam...