Celog života je voleo jednu ženu, i na kraju je umro od tuge za njom (video)

222

Popularni pevač narodne muzike preminuo je tri godine nakon smrti jedine žene koju je voleo, Radmile. Vest da je svet napustio veliki gospodin među muzičarima rastužila je mnoge, a i dan danas se priča o njegovoj nezaboravnoj ljubavnoj priči.

Milan je rođen 10. oktobra ratne 1943. godine u selu Goričani. Kao najmlađeg člana porodice, svi su ga pazili i mazili, a ljubav i talenat za pesmu nasledio je od majke koja je imala divan glas. Prvi ozbiljniji znaci ljubavi ka pesmi dogodili su se u šestom razredu osnovne škole, kada je Milan imao i prve nastupe.

Čuvenu čačansku gimnaziju završio je 1962. godine, a onda po želji porodice odlazi u Beograd gde upisuje Mašinski fakultet. U toku studija postaje član beogradskog KUD-a „Abraševič“, a 1966. godine snima prve snimke za fonoteku Radio Beograda. Već sledeće godine izdaje svoju prvu gramofonsku ploču. Sarađivao je sa najpoznatijim kompozitorima, orkestrima i muzičarima.

Upoznao je Radmilu u TV emisiji i zavoleo je na prvi poged. Bez puno premišljanja odlučio je da je zaprosi, a pored velike ljubavi koju mu je pružila, ona mu je pisala i pesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih numera koje mu je supruga napisala je „Baš mi se ne da“.

Milan Babić je bio kao gromom pogođen kad su mu lekari saopštili dijagnozu bolesti njegove supruge, ne ostavljajući nimalo prostora za nadu Iako je bio potpuno pripremljen za ono što će se desiti, neutešan je bio nakon njene smrti. Opraštajući se od supruge Radmile, autora nekih od najlepših stihova srpske narodne muzike, s kojom je proveo dvadeset godina u braku, poznati pevač Milan Babić nije želeo da sakrije suze. Osim što je izgubio životnu ljubav, bio je svestan da je ostao bez žene koja je svemu davala smisao i inspirisala ga da s mnogo nežnosti peva o ljubavi.

– Teško je rečima opisati kako se osećam mesec i po dana posle smrti supruge. Uprkos svesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu da opišem te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od dvadeset godina bili smo nerazdvojni, delili dobro i loše, disali na isti način. Bila je veoma jaka. Nije želela da prizna poraz. Dok je bila svesna, gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolničkom okruženju, pravila je planove. Posle treće operacije obavljene prošlog proleća, čim je osetila poboljšanje, s mnogo entuzijazma je nastavila rad u cilju očuvanja srpskog muzičkog nasleđa – tužno je govorio Milan.

Pevač narodne muzike Milan Babić preminuo je u Beogradu od posledica srčanog udara. Preminuo je u ponedeljak 30. novembra, u popodnevnim časovima u svom domu. Hitna pomoć je stigla nakon samo nekoliko minuta, ali su samo mogli da konstatuju smrt. Mnoge javne ličnosti i poštovaoci njegove muzike sa tugom su se oprostili od omiljenog pevača i kolege, a i dan danas se priča da je umro od tuge za suprugom, čiju smrt nije uspeo da prihvati.

(Blic)


Komentari
Učitavam...