U sukobima u Helmandu ubijeno 30 civila, napad i u Kabulu

45

KABUL – U sukobima snaga avganistanske vlade i pobunjenika u južnoj provinciji Helmand, ubijeno je najmanje 30 civila i 16 talibanskih boraca, dok je još šest osoba povređeno u koordinisanom napadu na bezbednosne snage u Kabulu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Atahulah Afgan, koji je na čelu provincijskog saveta, rekao je da je većina ljudi u Helmandu, među kojima ima i žena i deče, stradala u vazdušnom napadu na jednu kuću u utorak uveče, tokom vojnih operacija u toj provinciji.

U saopštenju kancelarije guvernera u Helmandu navodi se da je ubijeno i 16 talibana i ističe da je u toku istraga kako bi se utvrdio broj civilnih žrtava.

U Avganistanu se danas dogodio još jedan napad u kojem je, prema rečima portparola šefa policije u Kabulu Basira Mudžahida, povređeno najmanje šest osoba.

Svih šest povređenih u koordinisanom napadu na snage bezbednosti na istoku prestonice Avganistana prebačeno je u bolnicu, dodao je on.

Kako navode avganistanskih zvaničnici, bombaš samoubica aktivirao je danas eksplozive, a onda su ostali pobunjenici započeli vatreni okršaj sa bezbednosnim snagama u toj oblasti.

Mudžahid je rekao da bezbednosne snage kontrolišu tu oblast i da trenutno nema nikakve pucnjave.

On je dodao da prvobitne informacije ukazuju da je meta napada bila bezbednosna kompanija „G4S“.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...