Tramp: Makronova odluka znači da je shvatio…

7.521

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da odluka predsednika Francuske Emanuela Makrona da odloži povećavanje cena goriva usled ogromnih protesta u zemlji, opravdava i njegovu odluku da se povuče iz sporazuma o klimatskim promenama, javljaju agencije.

„Drago mi je da su se moj prijatelj Emanuel Makron i demonstranti u Parizu saglasili sa zaključkom koji sam ja doneo pre dve godine“, poručio je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

Tramp smatra da Makronova odluka znači da je došao do istog zaključka kao on, odnosno da je globalni sporazum koji je u Parizu sklopilo skoro 200 zemalja 2015, „fatalno faličan zato što podiže cene goriva u odgovornim državama, dok se čiste neki od najgorih zagađivača na svetu“.

On je, kako AP prenosi, naveo da želi čistu vodu i vazduh, ali naglasio da američki radnici i poreski obveznici „ne treba da plaćaju za čišćenje zagađenja druge zemlje“.

Plan Francuske da poveća cene, imao je za cilj da potrošače navede da odustanu od korišćenja fosilnih goriva koja utiču na klimatske pronmene.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...