Kremlj: Nema opravdanja za vojna dejstva, mi smo ozbiljni

Foto: Pixabay.com/joneybrain
96

Moskva je ubeđena da izgovor o navodnoj upotrebi hemijskog oružja u Dumi ne može da bude povod za vojne akcije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„I dalje smo uvereni da je izgovor o upotrebi hemijskog oružja u Dumi izmišljen. I ne može se koristiti kao opravdanje za bilo kakva vojna dejstva“, naglasio je Peskov.

On je dodao da Moskva nije pristalica tviter-diplomatije.

„Još jednom ponavljam, ne želimo da budemo učesnici tviter-diplomatije. Mi smo pristalice ozbiljnih pristupa. I dalje smatramo da je važno da se ne preduzimaju koraci koji bi mogli da naškode već krhkoj situaciji“, rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje o Trampovim porukama na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp je danas na napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a rakete će biti „dobre, nove i ’pametne‘“.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi u Istočnoj Guti. Moskva je odbacila informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj ovih kleveta o upotrebi otrovnih materija od strane sirijskih vladinih trupa, zaštita terorista i pravdanje eventualnih spoljnih vojnih napada.

(Sputnjik)


Komentari
Učitavam...