Hrvatska diplomatkinja proglašena nepoželjnom u Rusiji

57

Rusija je danas proterala diplomate iz više od 20 zemalja kao recipročan odgovor na proterivanje ruskih diplomata, a među onima kojima je Moskva uskratila gostoprimstvo i jedan hrvatski diplomata.

„Proglašavanjem jednog ruskog diplomate persona non grata hrvatska je vlada stala uz saveznike i partnere u EU i NATO i jasno osudila svaku prijetnju međunarodnom pravu te europskoj i globalnoj sigurnosti“, navodi hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se dodaje, danas je hrvatskom ambasadoru u Moskvi Tončiju Staničiću saopšteno da je odluka MSP Rusije o uskraćivanju gostoprimstva jednom hrvatskom diplomati, bivšem službeniku hrvatske ambasade u Moskvi, prenosi Index.hr.

Portal nezvanično saznaje da iz Moskve nije proteran nijedan aktivni diplomata, ali je zato ulazak u Rusiju zabranjen Rini Eterović Goreti, šefici kabineta hrvatske ministarke spoljnih poslova Marije Pejčinović Burić.

Eterović Goreta, kako se navodi, nakon ove odluke Moskve ne sme da putuje u Rusiju u službenom statusu, prenosi Index.hr

Rusija je danas obavestila ambasadore stranih zemalja koje su proterale ruske diplomate da preduzima recipročne mere i naložila im da smanje broj svojih diplomata u Ruskoj Federaciji.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...