Ustanove socijalne zaštite spremno dočekale hladne dane

48

BEOGRAD – Prihvatilište za odrasla i stara lica i Prihvatilište za decu, ustanove socijalne zaštite, spremno su dočekale hladne dane.

Trenutno u Prihvatilištu za decu boravi dvadesetoro dece. U toku noći bio je jedan prijem. Ukoliko bude potrebe, sva deca kojoj je potrebna pomoć dobiće neophodnu podršku, zaštitu i smeštaj, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

U Prihvatilištu za stare, prema njenim rečima, trenutno boravi 111 korisnika, a tokom noći nije bilo zahteva za prijem, preneo je Beoinfo.

Tokom zime prihvatilišta imaju povećan priliv korisnika zbog čega se Sekretarijat za socijalnu zaštitu nalazi na usluzi ovim ustanovama 24 sata. Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, obezbediće mu se smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega, rekla je Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je, u skladu sa svojim nadležnostima, a imajući u vidu najavu nepovoljnih vremenskih prilika i sve niže temperature u narednim danima, preduzeo sve neophodne mere kako bi na adekvatan način odgovorio na potrebe ugroženog stanovništva.

Naš posao je, kako ističe, da brinemo o svakom čoveku, pogotovo kada se radi o socijalno ugroženim licima poput korisnika u ovim prihvatilištima.

Ovom prilikom molim sve ljude da, ukoliko imaju informacije o licu koje je u stanju socijalne potrebe, kojem je neophodno zbrinjavanje i sklanjanje sa ulice, jave Prihvatilištu za stara i odrasla lica, adresa je Kumodraška 226a, broj telefona: 011/2466-996, navela je Stanisavljević.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...