Poverenica: Zbog stereotipa mnoge žene se suočavaju sa nemogućnošću da napreduju na poslu

48

Mnoge izuzetne žene sa visokim vojnim činovima, doktorskim zvanjima i ozbiljnim ekspertskim statusom zbog stereotipa i predrasuda na profesionalnom putu suočavaju sa nemogućnošću da napreduju, izjavila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Kako se navodi u saopštenju Poverenice, ona je to rekla na predstavljanju rezultata projekta „Kreni napred“ u okviru Nacionalnog akcionog plana (NAP).

„Uprkos duboko ukorenjenim stereotipima i predrasudama, a zahvaljujući jasnoj političkoj volji, angažovanju državnih organa, ali i aktivizmu organizacija civilnog društva i akademske zajednice, prvi NAP je uspešno priveden kraju u sektoru bezbednosti“, kazala je Janković.

Projekat „Kreni napred“ realizovan je u okviru NAP za sprovodjenje Rezolucije 1325 Saveta Bezbednosti UN „Žene, mir i bezbednost u RS 2017-2020“.

Na predstavljanju rezultata učestvovale su i ministarka za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović i predsednica Fonda socijalne i demokratske inicijative Nataša Milojević.

(Beta)


Komentari
Učitavam...