Novi Sad: Bez većih problema u saobraćaju

101

NOVI SAD – Svi putevi na teritoriji Novog Sada i Fruške gore su prohodni iako se, prema rečima dežurnih u službi održavanja puteva „Vojvodina put – Bačka put“ saobraćaj preko prevoja na Iriškom vencu odvija otežano zbog vlažnog kolovoza.

„Radili smo cele noći, do jutarnjih sati, nema snega na kolovozu, a prema prognozama padavine treba da prestanu. Mi smo u pripravnosti i ako treba vozila će izaći na teren i posle podne“, rekao je za Tanjug dežurni punkta Paragovo u Vojvodina putu Ivan Beljanski.

I u samom gradu nema većih problema u saobraćaju.

Radnici i mehanizacija Zimske službe JKP „Čistoća“ od noćas su na ulicama i spremno su dočekali prve snežne padavine u Novom Sadu.

Angažovano je 147 radnika i 20 vozila u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake. So za čišćenje ulica raspoređena je po spremištima na glavnim raskrsnicama u gradu koja se redovno dopunjuju.

Zimska službe u Novom Sadu, kažu nadležni, spremne su i za obilnije padavine. U zavisnosti od vremenskih prilika, organizovaće se dežurstva, što znači da će ekipe konstantno biti na terenu i u pripravnosti.

Savet Novosađanima je da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze, a u slučaju većih padavina samo formirane pešačke staze.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...