Naslovne strane za utorak, 27. mart 2018. godine

43

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 27. mart najviše pišu o hapšenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i o otvaranju obnovljene sinagoge u Subotici.

ALO – Drama na severu Kosova, list piše da je Marko Djurić otet i prebijen, predsednik Srbije Aleksandar Vučić: „Teroristi su hteli da pokažu da ih zapad podržava“.

BLIC – „Suzavac i haos na Kosovu, ROSU uhapsila Marka Djurića“ o incidentu u Severnoj Mitrovici, hapšenju Djurića, napadu na prisutne Srbe. „Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost“ koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić pvodom hapšenja Marka Djurića. Pod naslovom „Folić dodao 150 kvadrata svojoj zgradi“ list piše da je gradski arhitekta Milutin Folić „nelegalno dodao 150 kvadrata na svoju zgradu“

VEČERNJE NOVOSTI – „Albanci udarili na Sever Kosova“ o hapšenju Marka Djurića u Kosovskoj Mitorivci. Pod naslovom „London traži da osudimo Rusiju“ list saznaje da Britanci zahtevaju od Srbije da osudi Ruse zbog trovanja špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji“.

DANAS – „EU pred uvodjenjem carina za voće i povrće iz Srbije“ list piše o kontramerama Evrospke komisije zbog odugovlačenja sa dozvolama. „Tužilaštvo i policija da istraže raspodelu 208,5 miliona dinara“ list navodi da postoji zloupotreba iza jednokratne novčane pomoći Centru za socijalni rad.

INFORMER – O nasilju na Kosovu „uhapsili Djurića, preti rat na Kosovu“. List piše i da će se od 1. aprila pisati kazne za prekoračenje proseka brzine na svim pravcima autoputa, kao i o razgovoru Vučića sa Putinom.

KURIR – Teror nad Srbima „Marka Djurića mučili tokom hapšenja“, o razgovoru Putina s Vučićem „Putin podržao Srbiju“, izjave posle sednice Sabeta za nacionalnu bezbednost “ Albanci lažu, sve smo uradili po sporazmumu“.

POLITIKA – „Upad ROSU na sever Kosova“ o upadu pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije u Mitrovački dvor u kojem je trebalo da bude održan okrugli sto o unutrašnjem dijalogu. O otvaranju sinagoge u tekstu „Vučić i Orban na otvaranju obnovljene sinagoge u Subotici“. „Diplomatski rat Zapada i Rusije“ o tome da Vašington mora da napusti 60 ruskih diplomata.

SRPSKI TELEGRAF – O hapšenju Marka Djurića „Albanski specijalci uhapsili Marka Djurića“. O pljački kuće direktora Grand produkcije Saše Popovića „Panteri opljačkali Popovića“.

(Beta)


Komentari
Učitavam...