Naslovna strana za subotu 31. mart 2018. godine

51

Beogradski listovi na današnjim naslovnim stranama, pišu o nastavku unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, o testiranju protiv morbila u Vladi Srbije, kao i o suficitu u budžetu koji je ostvaren u prvom kvartalu ove godine.

ALO – List piše o ubistvu pevačice Jelene Marjanović „Jelena tri minuta pre ubistva pitala za krv“, „NATO skuplja JMBG i otiske pristiju od Srba“, o tome da NATO prikuplja lične podatke gradjana Srbije.

BLIC – „Morbili u Vladi, testiraju i ministre“, list piše da je svim članovima Vlade uzeta krv i da će biti vakcinisan svako ko nema dovoljno antitela na morbile. „EU aktivnije da rešava kosovski problem“, naslov je pod kojim list prenosi reagovanja na najnovije dogadjaje na Kosovu. „Smenjen Jasnić, a Udovičić mu dao 143 miliona“, o tome da Siniša Jasnić nije više predsednik skupštine Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Tačijev plan za brisanje enklava“, list piše da se u opštinama na jugu Kosova sprovodi prisilno menjanje etničke strukture. „Od Čačka do Obrenovca autoputem krajem 2018“, o radovima na Korodiru 11.

DANAS – „NVO kod Vučića traže nastavak pregovora“, o novoj rundi unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Intervju sa poslanikom SNS i profesorom na Fakultetu za bezbednost Zoranom Dragišićem najavljen je naslovom „Dragišić: Interes Rusije u Srbiji je sukob“. „U državnoj firmi plata 8.000, a topli obrok tri dinara dnevno“, o štrajku zaposlenih u Gumoplastici u Bujanovcu. „Progon gradjana koji protestuju protiv vlasti“, o zloupotrebama ličnih podataka u Požegi. „Liberalni svetski poredak je mrtav“, kaže za list predsednik američkog Saveta za spoljne odnose Ričard Has.

INFORMER – List objavljuje istraživanje „68 odsto Srba hoće da ratuje za Kosovo“, „Tači preti, pobićemo sve srpske vojnike“, o pretnjma Srbiji, u tekstu o novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja „U zatvor za brzu vožnju, preticanje na punu, prolazak kroz crveno i pijanstvo“.

KURIR – O rekacijama Vučića na pretnje Tačija „Samo se vi silite, jaki ste i moćni kao vaši sponzori“. „Svetlani Kitić oduzimaju stan“ o problemima bivše rukometašice, o malim boginjama u Vladi Srbije „Vozač doneo morbile u Vladu“.

POLITIKA – „Rast BDP-a u prvom kvartalu 3,9 odsto“, o suficitu u državnoj kasi. „Moramo da menjamo mišljenje Amerike o Srbiji“, kaže za list potpredsednik parlamenta i jedan od osnivača Srpsko-američkog kongresa Vladimir Marinković. „Da li registar pedofila u Srbiji treba da bude javan“, o registru seksualnih prestupnika sa imenima 26 osoba, koji postoji od septembra 2015.

SRPSKI TELEGRAF – U tekstu „Tajna Arkanovog blaga“, list piše o tome da je Arkan bio kolekcionar skupih slika, satova, nakita i dragog kamenja. O hapšenju Marka Djurića: „Tači režirao Djurićevo hapšenje“.

(Beta)


Komentari
Učitavam...