Naslovna strana za sredu, 27. februar 2019. godine

Naslovna strana za sredu, 27. februar 2019. godine
200

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 27. februara, pišu o sahrani ubijenog predsednika Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirka Butulije, o hapšenju službenice PIO fonda, o mogućem povratku nekadašnjih lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, Zorana Živkovića i Dušana Petrovića u tu partiju, o najavljenom formiranju Vojvodjanskog fronta, kao i o iznenadnoj kontroli gradilišta ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

ALO – „Strane firme špijuniraju porodice naših političara“, o tome da strani investitori anagažuju privatne detektive da bi se raspitali o rukovodstvu kompanije koju kupuju ali i povezali sa političkim „moćnicima“, list piše i o tome da vlasti u Prištini novcem od taksi na srpsku robu finansiraju lobiranje za Interpol.

BLIC – „Trampov čovek za Balkan“, o zameniku pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država zaduženog za Evropu i Evroaziju Filipu Rikeru. „Mislićemo na tebe“, o komemoraciji ubijenog predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije. „Povratak bivših lidera u DS“, list piše da nekadašnji lideri Demokratske stranke Tadić, Živković i Petrović pregovaraju da se vrate u tu stranku.

VEČERNJE NOVOSTI – „Prizivaju Kataloniju u Vojvodini“, o formiranju Vojvodjanskog fronta kroz saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvodjanske partije. „Uzimala penzije umrlih 13 godina“, o prevari u Bačkoj Palanci.

DANAS – Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić za list kaže: „EU pokazala da navija za poslušnog Vučića“. „Odliv mozgova veći od prikazanih podataka“, list prenosi prve rezultate Radne grupe za zaustavljanje odlaska mladih. Muzičar Darko Rundek o korišćenju njegove pesme na protestima „Jedan od pet miliona“ kaže „Neka se ‘Aj Carmela’ pušta i peva u borbi za plemenite ciljeve“.

INFORMER – „Butuliju ispratili i bajkeri“, o sahrani ubijenog predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije. „Bravo, Laslo“, o uspehu tenisera Lasla Djerea na turniru u Riju.

KURIR – „Mirko Butulija ispraćen uz pesmu“, o sahrani ubijenog predsednika AMSS-a. „Radnica PIO fonda 13 godina krala penzije“, o hapšenju službenice PIO fonda u filijali u Bačkoj Palanci zbog podizanja penzija na ime prmeinulih osoba.

POLITIKA – „Ni traga ni glasa od radnika na Koridoru 11“, o iznendadnoj kontroli gradilišta ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. „Tadić pregovara sa Lutovcem o ujedinjenju Demokratske stranke“, o pregovorima sadašnjeg i bivšeg lidera DS Zorana Lutovca i Borisa Tadića. Glumica Mirjana Karanović za list kaže „Sa Mirom Trailović završila se jedna era“.

SRPSKI TELEGRAF – „Rok za dogovor o Kosovu do kraja 2019“, o poruci glavnog direktora za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Erata da Priština ukine takse i do decembra pristane na podelu Kosova. List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio rodjendansku čestitku turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu i poručio da je saradnja Srbije i Turske sve obimnija.

(Beta)


Komentari
Učitavam...