Naslovna strana za petak, 4. januar 2019. godine

Naslovna strana za petak, 4. januar 2019. godine
6.426

Naslovna strana za petak, 4. januar 2019. godine

Dnevne novine u današnjim izdanjima pišu o smrti glumca Marka Nikolića, Božićnoj poslanici patrijarha Irineja, trenutnoj krizi u odnosima Beograda i Prištine, mogućnosti raspisivanja prevremenih izbora u Srbiji, kao i o drugim društvenim i ekonomskim temama.

ALO – „Samo smrt može da me skloni sa scene“, naslov je teksta u kojem list donosi poslednji neobjavljeni intervju Marka Nikolića. Pod naslovom „Radnicima u ‘Aromi’ presela Nova godina“ list piše o tome da su prodavci u marketima „Aroma“ radili 31. decembra i 1. januara po 12 sati.

BLIC – Analizira bojazan o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova „‘Velika Albanija’ je pucanj u mir“. Izjave povodom smrti Marka Nikolića list donosi pod naslovom „Glumac koji je bio jedan od nas“. „Nema slobode za Srbe u lažnoj državi Kosovo“, iz poslanice patrijarha Irineja. „Sneg blokirao Ibarsku, i za Božić vejavica“, o novom hladnom talasu u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – Svedočenje vozača autobusa koji je učestvovao u železničkoj nesreći kod Niša „Ne znam kako nisam uspeo da vidim voz“. List takodje navodi da službe bezbednosti upozoravaju na mogućnost isceniranih napada na Kosovu u „Spremaju ‘Pandu 2’ da okrive Beograd?!“.“Cilj vojske Kosova konačni izgon Srba“, patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici.

DANAS – „Račun Ministarstva odbrane već mesec dana u blokadi“, prema navodima lista podaci Narodne banke Srbije ukazuju da su tvrdnje Vojnog sindikata Srbije tačne. Lider Nove stranke poziva na demonstracije i u Nišu „Živković: Vreme je da se protesti preliju na celu Srbiju“. „Kako su penzioneri dobili državu na sudu“, o realizaciji dve pravosnažne presude za povraćaj dela umanjenja penzija.

INFORMER – „Amerikanci tvrde: Putin Srbiji donosi rakete“, list piše da američki obaveštajci upozoravaju da Srbija od Rusije uskoro dobija moćan raketni sistem i da će to biti glavna tema razgovora srpskog i ruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića. List piše i da je „Zavejana cela Srbija“.

KURIR – „Izbacujemo nesposobne funkcionere“, list navodi da je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio „čistku“ u stranci. O pretnjma ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću: „Jezive prenje Dačiću i njegovoj porodici“.

POLITIKA – „Pitanje Kosova i Metohije je pitanje opstanka našeg naroda“, Božićna poslanica Srpske pravoslavne crkve. O smrti glumca Marka Nikolića: „Odlazak Marka Nikolića. „Kovačević: Privredni rast Srbije jedan od najvećih u regionu“, list prenosi izjavu direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića. „Vanredni izbori sve izvesniji“, o tome da bi odluka o pokretanju parlamentarnih izbora mogla da bude usvojena do početka februara. „Sa nanogicom na ispit, svadbu ili u bolnicu“, povodom još jednog napada koje je počinio osudjenik u kućom pritvoru.

SRPSKI TELEGRAF – „Giga izgubio borbu sa rakom, sahrana u subotu na Novom groblju“, o smrti glumca Marka Nikolića. „Za Božić minus devet i 20 centimetara snega“, vremenska prognoza za praznike.

(Beta)


Komentari
Učitavam...