Narednih dana Evropi stižu letnje temperature, upozorenje za Balkan (foto)

131

Narednih pet dana u Evropu stiže pravo letnje vreme, temperature će biti osetno više od prosečnih za ovo doba godine, prognozira „Sever veder Jurop“ (SWE).

Kako prenose mediji, u srednjoj Evropi i delovima Skandinavije biće i do deset stepeni Celzijusovih više u odnosu na prosečne temperature za ovo doba godine.

„Leto je skoro stiglo! Izvadite letnu odeću“, poručuju meteorolozi servisa SWE.

Objavili su i animaciju kretanja temperatura sedećih deset dana.

„U veći deo kontinenta stiže vrlo toplo razdoblje. Jaka anticiklona nadviće se na veći deo kontinenta i doneće vrlo toplo vreme. Samo će Skandinavija biti hladnija, ali svejedno toplija od proseka za ovo doba godine. Najviše dnevne temperature ići će i do 25 Celzijusovih stepena“, piše SWE.

Sa druge strane, za područje Balkana danas, najavljuju mogućnost oluja i grmljavinskih nevremena, kao i obilnu kišu i jak vetar, piše „Index“.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U sredu će biti pretežno oblačno, mestimično sa kratkorajnom kišom ili pljuskom, samo na severu suvo uz sunčane periode. U četvrtak se predviđa prestanak padavina i razvedravanje i u ostalim krajevima, a zatim će biti pretežno sunčano


Komentari
Učitavam...