Mogerini: Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti

97

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini saglasili su se večeras da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila da „ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti“.

„EU unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“ rekla je Mogerini navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Mogerini sastali su se kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, rečeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

„Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“, istakla je Mogerini.

Dvoje sagovornika, navodi se, su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i viksoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Sastanak predsednika Srbije i šefice evropske diplomatije počeo je večeras oko 19.00 časova u zdanju na Andrićevom vencu i trajao je više od dva sata.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...