Identifikovani maloletnici koji su na internet postavljali fotografije dece sa drogom

50

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su dvojicu maloletnika, starih 17 godina, koji se sumnjiče da su, koristeći društvene mreže, izvršili krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Oni su identifikovani u akciji pripadnika MUP-a, Službe za borbu protiv kriminala i Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, navodi se u saopštenju.

Postoje osnovi sumnje da su njih dvojica navedeno krivično delo izvršili na taj način što su u dužem vremenskom periodu sa Instagram profila „drogasrbija“ postavljanjem fotografija i komentara na kojima se nalaze nedozvoljene supstance navodili druge na uživanje opojnih droga.

Sumnja se da su 17-godišnjaci napravili, održavali i uređivali pomenuti Instagram profil. Profil „Droga Srbija“ prvu fotografiju podelio je 22. januara, a za osam dana zapratilo ga je skoro 1.300 ljudi. Na većini objava očigledno je da je u pitanju marihuana, a kršenje zakona jezivo je pretvoreno u zabavu. Na pojedinim slikama u prvom planu su džointi, dok su u pozadini policijski automobili ili školske učionice!

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...