Elektromreža Srbije dodelila stipendije studentima

67

BEOGRAD – Predstavnici AD Elektromreža Srbije (EMS) uručili su danas 10 stipendija u iznosu od 120.000 dinara studentima elektroenergetske struke fakulteta Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Ugovore o stipendiranju studenata uručila je direktorka EMS-a Jelena Matejić koja je istakla da je ovo četvrta godina zaredom kako ta kompanija dodeljuje stipendije studentima, a u cilju, kako kaže, unapređenja visokoškolskog obrazovanja u Srbiji i pružanja finansijske i karijerne podrške uspešnim i talentovanim studentima.

„Ovi mladi su budućnost naše zemlje i kompanije, oni su naša nada, a nadam se da smo i mi njihova“, rekla je Matejić na dodeli stipendija.

Kaže da se stipendiranje odnosi na materijalnu podršku u iznosu od 120.000 dinara za destomesečni rad i praksu koju će imati u EMS-u, a koja će im, ističe, omogućiti dualni sistem obrazovanja.

„Tokom prakse, studenti će imati prilike da pitaju i dobiju odgovore, da budu posavetovani od najboljih stručnjaka u zemlji i vrlo cenjenih, kako kod nas, tako i u inostranstvu, koji su ostvareni i koji imaju puno iskustva“, ukazala je Matejić.

Želimo da ovi stipendisti postanu naše kolege, poručuje Matejić, i izrazila nadu da će ove stipendije biti šansa da mladi ostanu u zemlji.

„Meni će biti drago i istrajaću u tome da ova praksa postane simbol EMS-a“, podvukla je Matejić.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Milo Tomašević povodom četvorogodišnje EMS-ove dodele stipendije studentima kaže da „dobre prakse ne treba menjati“.

„Ova praksa je dobar način da se studenti podrže, jer će dobiti finansijska sredstva koja će im olakšati školovanje, i ne samo to, imaće i koristi što će moći na realnim problemima u jednoj od vrhunskih kompanija da nauče kako da pronađu rešenja“, istakao je Tomašević.

Kaže da je ovo i odlična praksa da se pripreme za praktičan život koji ih čeka u bliskoj budućnosti i da će na taj način maksimalno iskoristiti svoje potencijale, a EMS će s druge strane, naglašava, dobiti kvalitetan kadar koji će ima pomoći da unaprede rad u kompanji.

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Ivana Radivojkov, koja već drugu godinu zarednom dobija EMS-ovu stipendiju, navodi da joj je praksa u EMS-u značila da ono što je naučila na fakultetu primeni u praksi.

„Vrlo sam zadovoljna kako se praksa odvijala. Imala sam izuzetnog mentora i ne samo mentora, nego celokupnu ekipu koja je bila prijatna, stručna i na raspolaganju za sva moja pitanja“, rekla je Radivojkov.

Kaže da joj je ta praksa bila podsticaj da se prijavi i ove godine, jer smatra da postoji još dosta stvari koje bi mogla da nauči od ljudi u EMS-u i u kompaniji koja traje već decenijama.

„To je pravo mesto za mladu osobu koja tek treba da napreduje i stiče iskustva“, podvukla je Radivojkov.

Pravo učešća na konkursu imali su redovni studenti smerova elektroenergetike, informacionih sistema i tehnologije, informatike, informacionih tehnologija i softverskog inženjerstva, čiji je prosek najmanje 8,50.

EMS je u septembru, takođe po četvrti put, dodelio i 10 stipendija učenicima iz četiri srednje elektrotehničke škole iz više gradova u Srbiji.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...