Trivić osudila postupak ambasadorke BiH u Kataru

Trivić osudila postupak ambasadorke BiH u Kataru
211

BANJALUKA – Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić osudila je danas postupak ambasadorke BiH u Kataru Bisere Turković koja je sprečila KUD mladih „Bosiljak“ iz Dervente da učestvuje na međunarodnom festivalu u toj zemlji, te poručila da je neprihvatljivo sprečavanje nastupa ansambla iz RS u Kataru zarad dnevnopolitičkih interesa.

Trivić je rekla da će da zatraži celovitu informaciju od ovog društva, ali i od predstavnika RS na nivou BiH kako bi Ministarstvo prosvete i kulture Srpske moglo da zauzme stav o ovom pitanju, prenela je RTRS.
„Kvalitetan rad i posvećenost naših kulturnih stvaralaca prepoznat je na međunarodnoj kulturnoj sceni, stoga je nemoguće opravdati ovakav postupak onih čiji je zadatak da rade na promociji kulturnih vrednosti naše zemlje“, rekla je Srni Trivićeva.

Pojedini mediji preneli su da su članovi KUD mladih „Bosiljak“ iz Dervente sprečeni da predstave tradiciju svojih krajeva kroz igru i pesmu na međunarodnom festivalu u Kataru, jer je ambasador BiH u toj zemlji Bisera Turković insistirala da uveličaju proslavu 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, koji Republika Srpska ne priznaje.

Članovi „Bosiljka“ nisu otputovali na festival u Katar jer su odbili zahtev Ambasade BiH u Kataru da nastupaju na svečanosti povodom 1. marta.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...