Opoziciona VMRO DPMNE održala antivladin protest u Skoplju

54

Najveća makedonska opoziciona partija, desničarka VMRO DPMNE održala je večeras ativladin protest u centru Skoplja i najvila borbu za obaranje koalicione vlade levičarske SDSM i DUI.

Na skupu ispred Vlade Makedonije, lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski je poručio hiljadama pristalica da predstoji „duga i teška bitka“ i žestoko napao rad vlade Zorana Zaeva, nazivajući je „nesposobnom i kriminalnom“.

„Od danas počinjemo i idemo do kraja, a kraj će biti kada padne Zoran Zaev. Ovo nije borba od dan ili dva. Trajaće duže, ali vam obećavamda ćemo ih sigurno pobediti“, rekao je Mickoski, što su njegove okupljene pristaslice propratile zahtevima za ostavku Vlade Makedonije.

Lider VNMRO DPMNE je pozvao gradjane da glasaju za kandidata te opozicione partije na predstojećim izborima za predsednika Makedonije, u prvoj polovini iduće godine.

„Pobedićemo ih! Doći će izbori… Evo, dolaze predsednički. Hajde da tu žestoko pobedi naš kandidat! To je prvi korak u oslobadjanju otadžbine!“, rekao je predsednik VMRO DPMNE.

Mickoski je najavio da će VMRO DPMNE svake srede organizovati proteste ispred Vlade Makedonije u Skoplju, a da će vikendima ići u mesta širom Makedonije.

Pristalice VMRO DPMNE su na protest ispred vlade Makdonije došle u povorci koja je krenula ispred sedišta te opozicione partije.

(Beta)


Komentari
Učitavam...