CEDEM: Djukanović na izborima dobija 50,6 odsto glasova

58

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednički kandidat Milo Djukanović osvojio bi 50,6 odsto glasova na predsedničkim izborima 15. aprila, pokazala je anketa Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Prema toj anketi, sprovedenoj od 20. do 28. marta, za kandidata Mladena Bojanića glasalo bi 35,5 odsto birača, za Draginju Vuksanović 7,9 odsto, a za Marka Milačića 2,9 odsto ispitanika.

Direktorka CEDEM Milena Bešić saopštila je da je osam odsto gradjana neopredeljeno, prema anketi u kojoj su učestvovala 1.004 ispitanika.

Ukoliko bi bilo drugog kruga predsedničkih izbora, 55 odsto opredeljenih glasalo bi za kandidata vladajuće koalicije, a 45 odsto za kandidata opozicije. Nezavisno od toga za koga će glasati, 52,6 ispitanih veruje da će pobediti Djukanović, navela je Bešićevai.

„Predsednička kampanja je u toku, ostale su još dve sedmice i to može da utiče na rezultate istraživanja“, kazala je Bešić.

Na trećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori od sticanja nezavisnosti učestvovaće sedam kandidata.

Djukanovića su podržali koalicioni partneri u izvršnoj vlasti, Socijaldemokrate Ivana Brajovića i manjinske partije Bošnjaka i Hrvata, dok je Draginju Vuksanović, kandidatkinju Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranka Krivokapića, podržao opozicioni DEMOS Miodraga Lekića.

Bojanić je objednio veći deo crnogorske opozicije – Demokrate, Demokratski front (DF), Gradjanski pokret URA, Socijalističku narodnu partiju (SNP) i Ujedinjenu Crnu Goru Gorana Danilovića.

Pravo glasa na izborima ima više od 500.000 gradjana Crne Gore.

(Beta)


Komentari
Učitavam...