Vučić sa Fabricijem: Očekujem da EU uloži dodatne napore da Prištinu navede da povuče odluku

62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore da bi „Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuje eskalaciju sukoba“, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić je u razgovoru sa Fabricijem, kako je navedeno, upozorio na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, kojim se krši CEFTA sporazum.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice Evropske unije o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

Fabrici je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

On je takodje naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.

(Beta)


Komentari
Učitavam...