Tači: Ni pod kojim uslovom Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odose sa SAD

Tači: Ni pod kojim uslovom Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odose sa SAD
2.006

Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras izjavio da ni pod kojim uslovom i ni pod kojom okolnošću Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odnose i prijateljstvo sa SAD.

Tači je, zajedno sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem, primio glavnog direktora za Evropske poslove u Nacionalnog saveta bezbednosti SAD-a Džona Erata kao i direktora za Balkan Nacionalnog saveta bezbednosti SAD Bradama Berklija.
Predsednik Tači i premijer Haradnaj su sa visokim zvaničnicima Bele kuće razgovarali o bilateralnim odnosima Kosova i Sjedinjenih Američkih Država, o političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu Kosova i Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.
Erat i Berkli su ponovo istakli jasan stav američke administracije da se taksa mora suspendovati u cilju nastavljanja dijaloga i napora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma Kosova i Srbije.

Predsednik Tači je uverio visoke američke zvaničnike da ni pod kojim uslovom i ni pod kojom okolnošću Republika Kosovo neće dovesti u rizik međudržavne odnose i prijateljstvo sa SAD.

„Državne institucije što pre treba da preduzmu konkretne korake u skladu sa prijateljskim savetima SAD. Ove odluke moraju biti u funkciji očuvanja i jačanja strateške saradnje sa SAD i naše državne posvećenosti dijalogu i mirovnom sporazumu“, rekao je predsednik Tači.

(Beta)


Komentari
Učitavam...