Stefanović i Petridis o saradnji u oblasti migracija i azila

46

BEOGRAD/NIKOZIJA – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Nikoziji sa ministrom unutrašnjih poslova Kipra Konstantinosom Petridisom o saradnji u oblasti migracija i azila.

Stefanović, koji je boravio na Kipru u okviru posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji, zahvalio se sastanka kiparskom kolegi Petridisu na podršci koju su pružili Srbiji na nedavno završenoj Generalnoj skupštini Interpola.

Stefanović je istakao da naša država nikada neće zaboraviti pomoć koju nam je Kipar pružio u sprečavanju takozvanog „Kosova“ da postane deo ove međunarodne policijske organizacije.

Ministri Stefanović i Petridis razgovarali su o migrantskoj krizi i merama koje dve države preduzimaju kako bi što bolje odgovorile na ovaj izazov.

Petridis istakao da od ovog leta imaju pojačan priliv migranata, a iako je ukupan broj tražilaca azila manji u poređenju sa velikim evropskim zemljama, Kipar je prvi na listi ako se, shodno broju stanovnika, sagleda broj izraženih namera za azil.

Stefanović je tokom posete Nikoziji obišao i predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koji borave u mirovnoj misiji na Kipru, navodi se u saopštenju MUP.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...