Stamatović: Lideri Srpske liste javno da kažu ko ih je naterao u koaliciju sa Tačijem i …

45

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas lidere Srpske liste da javno saopšte ko ih je kako je rekao, „naterao da udju u koaliciju sa teroristima i ratnim zločincima Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem“.

„Ako je to bila njihova autonomna odluka, tražimo od pravosudnih organa Srbije da procesuiraju takozvane srpske lidere sa Kosova i Metohije“, naveo je Stamatović u saopštenju.

On je pozvao deo najviših predstavnika Srpske pravoslavne crkve (SPC) da „umesto manekenisanja na političkim ‘modnim’ revijama Aleksandra Vučića, hitno počnu pripreme za vraćanje sedišta Patrijaršije u zavičaj i istorijsko središte naše crkve“.

Stamatović je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „ispoštuje volju 81 odsto gradjana Srbije koji čak ni kao uslov za članstvo u EU, ne bi podržali priznavanje kosovske nezavisnosti, kao i nedvosmislen stav 84 odsto ispitanika koji su protiv pristupanja NATO paktu“.

„Zahtevamo od Aleksandra Vučića da odgovori gradjanima Srbije zašto se u ponedeljak skrivao iza autoriteta našeg najodanijeg prijatelja, velike Rusije, lažući da se još tog dana čuo sa Vladimirom Putinom, a učinio je to tek sinoć“, kazao je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije.

(Beta)


Komentari
Učitavam...