Specijalna brigada spremna i obučena za svaki izazov

88

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Specijalna brigada najelitnija i najobučenija jedinica Vojske Srbije i da je spremna da izvrši svako naređenje državnog rukovodstva i vrhovnog komandanta i u potpunost se može osloniti na nju.

„Srbija može da se osloni na Specijalnu brigadu i njenu spremnost da brani naš narod i naš način života bez obzira gde je on ugrožen“, rekao je Vulin, koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao pripadnike Specijalne brigade stacionirane u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

„Političke tenzije koje se dešavaju u našem okruženju nameću nam obavezu da budemo spremni na svaki odgovor i da budemo spremni za svaki izazov koji se može nametnuti našoj vojsci i našem narodu“, istakao je ministar odbrane.

On je dodao da je Vojska Srbije opredeljena da živi u miru i predstavlja garant mira i stabilnosti, kao i bezbednosti svakog građanina Srbije, ali i naglasio da je i pored toga ona spremna i obučena da odgovori na svaki izazov.

„U narednom periodu još više ćemo uložiti u sve ono što je potrebno Specijalnoj brigadi da bude na visini zadatka, da odgovori na svaki izazov i potrebu. Već smo obezbedili poboljšanje materijalnog statusa svih pripadnika Specijalne brigade u skladu s naređenjem vrhovnog komandanta, a od iduće godine očekujemo još jedno povećanje plata od devet procenata“, naveo je ministar.

Sve to će, dodao je, značajno uticati na kvalitet života svih naših pripadnika, a posebno pripadnika Specijalne brigade, što će uticati da oni i njihove porodice budu stabilni i sigurni.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan rekao je da su „ovo ljudi koji vole svoj posao, koji vole svoju profesiju i iznad svega vole Srbiju i spremni su da se bore za nju.

On je naveo da su u sklopu obilaska Specijalne brigade prikazana vrhunska osposobljenost pripadnika te jedinice u specijalno-fizičkom vežbanju, vatrenoj i taktičkoj osposobljenosti za rešavanje najsloženijih zadataka u okviru kompleksne protivterorističke operacije koje je izvedeno uz sadejstvo s pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne opbrane.

„Naša otadžbina ima na koga da računa. Snage za hitno reagovanje će izvršiti svaki postavljeni zadatak“, zaključio je general Talijan.

Nakon referisanja komandanta Specijalne brigade, ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje se nalazi na upotrebi u toj jedinici i prisustvovali prikazu osposobljnosti srpskih specijalaca.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...