Prelomna tačka: Srpska lista najavila prvi potez posle nasilja u K. Mitrovici

61

Rukovodstvo Srpske liste usvojilo je inicijativu za napuštanje vlade u Prištini i o ovoj odlici će obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.

„Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla“, naveo je Rakić.

On je u saopštenju istakao da je ovo težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiji, kad se najbolje videlo lice prištinskih institucija.

„Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok-bombe i besomučno udaranje žena i muškaraca, napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici“, kazao je Rakić.

„Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, naveo je Rakić.

(Sputnjik)


Komentari
Učitavam...