Novi Sad: Sa porukom talasaj, u petak novi protest Jedan od pet miliona

Novi Sad: Sa porukom talasaj, u petak novi protest Jedan od pet miliona
312

Sa porukom „TALASAJ“, u petak će u Novom Sadu biti održan sedmi po redu protest „Jedan od pet miliona“ na kome će po najavama organizatora, govoriti student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić i karikaturista Predrag Koraksić Koraks.

Skup će kako je najavljeno, početi u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta dok će na Pozorišnom trgu i tokom trajanja protestne šetnje biti izložene Koraksove karikature, medju kojima i ona na kojoj je prikazan predsednik Srbije Aleksandar Vučić dok se „grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa gradjanskog nezadovoljstva“.

Organizatori protesta su naveli da će gradjani sa Pozorišnog trga krenuti duž ulice Jovana Subotića, odakle će skrenuti u Kisačku a potom i u Bulevar kralja Petra Prvog.

„Zatim će kolona skrenuti u Bulevar oslobodjenja, pa u Jevrejsku i tako ponovo stići na raskrsnicu kod Norka, gde će ovonedeljna šetnja biti okončana“, naveli su organizatori.

Dodali su i da će se protestu u petak pridružiti i studenti Univerziteta u Novom Sadu koji će se u u 17 časova okupiti kod fontane ispred Studentskog doma „Slobodan Bajić“ gde će im se obratiti glumac Sergej Trifunović.

(Beta)


Komentari
Učitavam...