DJB isključio devet članova, od kojih tri poslanika u Skupštini Srbije i pokrajinsku poslanicu

73

Glavni odbor Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) isključio je danas iz Pokreta svoje poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Djurića zbog „kršenja Statuta, vrednosti i principa“ DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja „stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije“, saopštio je DJB.

U saopštenju se navodi da je iz DJB isključena i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takodje „zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB“.

Kako se navodi, od predsedničkih izbora u DJB se pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića „u njegovom planu promene Ustava“ i odnosu prema Evropskoj uniji „koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji“, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama „bivše vlasti“ koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava „u kojima rade isto ono što i SNS“.

DJB je naveo da svima isključenima „želi sve najbolje“, a da „samo od njihovog moralnog shvatanja“ zavisi da li će svoje poslaničke i odborničke mandate vratiti tom pokretu.

(Beta)


Komentari
Učitavam...