Ambasada Palestine u BG obeležila Dan nezavisnosti

61

BEOGRAD – Ambasada Palestine u Srbiji je organizovala prijem za zvanice povodom Dana nezavisnosti ove zemlje i Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

Goste je u zgradi ambasade Palestine u Beogradu dočekao ambasador Muhamed Nabhan.

Nabhan je u prigodnom govoru pozdravio sve prisutne podsetivši na značaj dobrih istorijskih odnosa Srbije i Palestine, kao i na višestruki značaj tradicionalno bliskih i prijateljskih odnosa srpskog i arapskog naroda Palestine.

On je ukazao na činjenicu da je Palestina trenutno onemogućena u svom razvoju, ali da se nada da će jednog dana moći da dočeka svoje goste u, kako je kazao, „slobodnoj Palestini“.

„Neka oni koji trenutno sprečavaju naš demokratski razvoj i slobodu znaju da ni oni neće imati slobodu u miru dok je ona nama onemogućena“, kazao je Nabhan.

Prijemu su prisustvovali mnogobrojni predstavnici javnog i kulturnog života, predstavnici diplomatskog kora, vojni zvaničnici i drugi.

Palestina je država posmatrač u okviru Ujedinjenih nacija.

Dan nezavisnosti Palestine slavi se u znak sećanja na 29. novembar 2012. godine kada joj je priznat međunarodni status na Generalnoj skupštini OUN.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...