U Nišu otkrivena privatna laboratorija marihuane, uhapšeno 4

100

NIŠ – Policija u Nišu otkrila je danas laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u tom gradu i uhapsila četiri osobe među kojima dvojicu muškaraca zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i trgovali marihuanom.

Kako je u saopštenju navedeno, uhapšeni su V.P (35) i M.M. (35) sumnje da su proizvodili i trgovali drogom, kao i 34-godišnja žena i 35-godišnji muškarac za koje se sumnja da su od V.P. kupovali drogu.

Policija je u stanu i drugim prostorijama muškarca pod inicijalima V.P. pronašla laboratoriju sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom.

Pronađeno je, kako se navodi i 150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagica sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U sobi njegovog 61-godišnjeg oca pronađeni su kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra.

U saopštenju se dodaje da se drugi muškarac (M.M) sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a da su tokom pretresa njegove kuće pronađeni oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

Kod žene i muškarca koji su privedeni pod sumnjom da su kupovali marihuanu, policija je pronašla paketiće sa manjim količinama marihuane i hašiša.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, za dvojicu muškaraca koji se terete za nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu opojnom drogom, određeno je zdržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Navodi se da se njima na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i da će protiv 61-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava po istim optužbama.

Protiv dvoje osumnjičenih kupaca, po nalogu nadležnog tužilaštva, biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja opojnih droga, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...