Šešelj: Policajcima Republike Srpske sudi se za izmišljen zločin

80

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas ispred Specijalnog suda u Beogradu gde se održava sudjenje za zločine u Kravici kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, za izmišljeni zločin i da će zbog toga neko odgovarati.

Šešelj je novinarima rekao da je „apsolutna laž“ da su policajci kojima se sudi u Beogradu pobili 1.200 zarobljenih muslimana civila.

„To je laž koju su muslimanski pravosudni organi plasirali našima, a mi imamo pokvarene tužioce za ratne zločine da primaju zdravo za gotovo ono što dobiju iz Sarajeva. Neće proći mnogo vremena, a mi ćemo suditi tužiocu koji postupa u ovom predmetu i bivšem tužiocu Vladimiru Vukčeviću i svima onima koji su se ogrešili o srpski narod zastupajući lažne optužnice“, rekao je Šešelj.

On je ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida i dodao da sprema knjigu od tri toma u kojoj će to dokazati.

Na primedbu predstavnice udruženja Majke Srebrenice Kade Hotić da joj vrati sina, Šešelj je rekao da on tu ništa ne može i da ne zna gde je njen sin, ali da u Srebrenici nije bilo genocida i da nije ubijeno 7.000-8.000 ljudi, nego je streljano 1.200.

„Ali tu priču možete mačku o rep da zakačite, ona više ne prolazi“, rekao je Šešelj.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

(Beta)


Komentari
Učitavam...