Odloženo odlučivanje o oslovnom otpustu Golubovića

70

BEOGRAD – Sednica suda za odlučivanje o molbi Kristijana Golubovića za uslovni otpust iz zatvora odložena je danas u Višem sudu u Beogradu za februar.

Do odlaganja je došlo na molbu Golubovićevog branioca koji je tražio da se pribavi novo mišljenje zatvorske uprave o vladanju njegovog klijenta.

Golubović je ispunio prvi uslov za prevremeni otpust a to je da je izdržao dve trećine zatvorske kazne od osam godina na koju je osuđen zbog preprodaje heroina.

Puna kazna Goluboviću ističe za godinu i po dana, odnosno u aprilu 2020. godine.

Ovo je treća molba Golubovića kojom traži od suda uslovni otpust, pošto su mu prethodne dve odbijene u novembru prošle godine i u julu ove godine.

Golubović je u pritvoru, koji se uračunava u zatvorsku kaznu, proveo tri i po godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, tokom koje je učestvovao u rijaliti programima.

Nakon što je pravosnažno osuđen u novembru 2014. godine, još godinu i po dana je uspevao da odlaže izdržavanje kazne u zatvoru zbog rođenja deteta i ugovora sa rijaliti programima.

Peta molba za odlaganje izvršenja kazna je odbijena i on je otišao u zatvor u martu 2016. godine.

Golubović je poznat i kao jedan od retkih preživelih iz dokumentarnog filma „vidimo se u čitulji“ koji je snimljen početkom 90-tih godina.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...