Još tri pravosnažne presude zbog nelegalne gradnje

106

BEOGRAD – Zbog nelegalne gradnje na Novom beogradu i Srčinu u poslednja tri uhapšeno je i već pravosnažno osuđeno troje okrivljenih i to na uslovne zatvorske kazne i novečanje kazne.

Tako je danas zbog nelegalne gradnje u skladu sa sporazumom o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu pravosdnažno osuđen Gojko Milivojević na uslovnu osudu od godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine i novcanu kaznu od 300.000 dinara, rekao je za Tanju gportparol tužilaštva Ivan Marković.

On je priznao da je na Novom Beogradu u Surčinskoj uliciji bb i nakon zabrane, nastavio sa izgradnjom trospratnog objekta osnove 30x 15 metara.

Juče u skladu sa sporazumom sa istim tužilaštvom Smilja Šorgić zbog nelegalne gradnje dva objekta površine oko 4.000 kvadratnih metara u istoj ulici, osuđena na 23 meseca zatvora sa rokom provere od pet godina i novčanu kaznu od 750 000 dinara

Pre dva dana je osuđen Laza Marinko na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 200. 000 dinara zbog građenja objekta bez građevinske dozvole u Ulici Majora Zorana Radosavljevića.

On je od aprila do septembra gradio halu dimenzija 18 x 36 metara nakon zabrane tako sto je postavio AB stubove u ranije postavljene temeljne čašice te je betonirao armirane betonske ploče i izgradio pregradne zidove, stepenište i krovnu konstrukciju.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...