Železnica: Video nadzor na pružnim prelazima na Koridoru 10

76

BEOGRAD – Preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ potpisala je sa konzorcijumom domaćih kompanija, koji čine Institut „Mihajlo Pupin“ i „Telefonkabl“, ugovor o rehabilitaciji i modernizaciji elektrotehničke infrastrukture na prugama međunarodnog železnickog Koridora 10 u vrednosti oko 3,5 miliona evra.

Ugovor su potpisali generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i u ime konzorcijuma Vladan Batanović, pomoćnik direktora Instituta „Mihajlo Pupin“.

„Vrednost ugovora je oko tri miliona 488 hiljada evra, a njime je obuhvaćena rehabilitacija elektrotehničke infrastrukture na prugama železničkog čvora Beograd i deonicama Stara Pazova–Šid, Resnik–Lapovo i Mala Krsna–Velika Plana“, rekao je Jevtić nakon potpisivanja, saopšteno je iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

Prema njegovim rečima, sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a predviđeni rok za realizaciju ugovorenih radova je 400 dana.

U okviru ovih radova, u beogradskom železničkom čvoru i na deonici barske pruge od Beograda do Valjeva biće postavljeno 120 kilometara optičkih kablova.

Zahvaljujući tome, biće osvetljeno 25 putnih prelaza od Beograda do Valjeva, a na njima će biti instaliran i video nadzor, što će značajno doprineti poboljšanju bezbednosti železničkog saobraćaja na putnim prelazima.

Konzorcijum domaćih firmi do posla je došao na međunarodnom tenderu, u skladu sa pravilima ove međunarodne banke.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...