Telenor Srbija nastavlja ulaganje u Srbiju

Telenor Srbija nastavlja ulaganje u Srbiju
14.588

Telenor Srbija nastavlja ulaganje u Srbiju

Novi direktor Telenora Srbija Majk Mišel najavio je da ta kompanija planira da u 2019. godini u ekonomiju Srbije uloži više od 100 miliona evra, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapredjenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja.

„Želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora. Nesumnjivo je da će više od 50 odsto infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije“, rekao je on u intervjuu agenciji Beta.

Kako je istakao, 2018. bila je dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za tri procenta u odnosu na isti period 2017. godine.

„Lideri smo u prihodima i imamo čvrstu ambiciju da tako i ostane“, dodao je Mišel.

Mišel je izrazio zadovoljstvo što, prema RATEL-ovom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji u 2018. godini, Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

„Zadovoljni smo rezultatima, ali važno nam je da nastavimo da korisnicima pružamo najbolju moguću uslugu, ne praveći kompromise kada se radi o kvalitetu. Mi ne nudimo samo megabajte, već veliki broj servisa i bogate internet sadržaje“, rekao je on.

Mišel je ocenio i da u Srbiji „bez sumnje postoji dobra poslovna klima“ i dodao da „Telenor dosta radi na promociji Srbije kao dobre destinacije za ulaganje“.

Prema njegovim rečima, poslovno okruženje se unapredjuje, ali smatra da prostora za poboljšanje ima, i da će Telenor uvek podržavati predvidljivost u poslovanju, transparentnost i fer plej principe.

Direktor Telenora smatra da ova kompanija, u saradnji sa Vladom Srbije i ostalim igračima na tržištu, može da doprinese napretku digitalizacije u zemlji, koja je postala jedan od prioriteta u gotovo svim oblastima.

„Telenor je već testirao 5G mrežu u Srbiji još 2016-te. Spremnost za nju postoji, ali mora da se radi na komercijalnom i regulatornom aspektu, kako bi mogla da se uvede“, kazao je direktor Telenora Srbija.

On je naveo i da kompanija Telenor Srbija, u kojoj trenutno radi više od 900 ljudi, planira da poveća broj zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta, ali je naveo da je još rano da precizira o kom broju ljudi se radi.

Zadovoljan je i načinom na koji Telenor Srbija, ali i Telenor fondacija pristupaju društvenoj odgovornosti.

„Naše ključne oblasti u kojima ćemo se zalagati biće prevazilaženje nejednakosti u društvu i edukacija dece da bezbedno koriste internet“, rekao je Mišel.

Telenor fondacija je, kako je dodao, realizovala više od 200 projekata sa više od 300 partnera i glavni projekat ove godine biće „Siguran internet za celu porodicu“, koji se sprovodi zajedno sa UNICE-om.

Cilj je, prema njegovim rečima, da se kroz njega edukuje 100.000 roditelja i 2.000 učitelja, kako bi bili spremni da podrže razvoj dece u digitalnom dobu.

Mišel smatra da je za Telenor Srbija sjajno što je postao deo češke PPF grupacije koja ima široko internacionalno iskustvo i portfolio.

„Telekomunikacije su druga po veličini oblast u koju ulažu nakon finansijskih usluga, što ​zajedno čini oko 40 odsto njihovog kapitala“, naveo je direktor Telenora Srbija.

Sredinom ove godine, PPF postao je vlasnik 100 odsto Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi za 2,8 milijardi evra. Sada njihov telekomunikacioni portfolio uključuje Češku, Slovačku, Madjarsku, Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru.

„Odluka PPF-a o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Madjarskoj bila je strateška, jer je sektor telekomunikacija jedan od glavnih stubova poslovanja“, rekao je Mišel.

Podsetio je da PPF upravlja ukupnom imovinom od 38 milijardi evra u 22 zemlje i na tri kontinenta.

(Beta)


Komentari
Učitavam...