Pregled kategorije

Kuvar

Posne ruske kape

Sastojci Kore 2 x 200 g brašna 2 x 10 kašika šećera 2 x 1 prašak za pecivo 2 x 2 kašike kakao praha 2 x 2 dl kisele vode 2 x 1/2 dl ulja Fil 1/2 l mleka od soje (ili palminog) 2 vanilin…

Čorba od morske ribe

Sastojci po 300 g od tri vrste bele ribe (brancin, luc i škarpina) 2-3 čena belog luka pola šavice crnog luka babura paradajz list lovora grančica ruzmarina 4-5 očišćenih mušlji 5-6 kozice…

Doručak iz rerne koji ćete OBOŽAVATI

Sastojci: 10 jaja 1/2 l mleka 2 kašičice senfa 2 kašičice sušene majčine dušice, 1 kašičica belog luka u prahu malo soli i bibera 4 šolje sečenog hleba na kockice 250g seckane šunke 250g…

Ponoćne krofne

Sastojci pola kilograma brašna 20 grama kvasca komadić margarina dva decilitra mleka dva žumanceta 50 grama šećara malo soli Način pripreme Zamesiti uskisli kvasac i razmućena jaja sa brašnom i…

Torta od keksa i oraha

Sastojci 1 margarin 1/4 kg prah šećera 6 jaja 1/2 litra mleka 3 kašike šećera 2 kašike brašna 1 kutija keksa „pti ber“ 125 grama oraha 1 šlag Način pripreme Umutiti 1 margarin sa 1/4 kg…

Kiseli krastavci za zimu

Sastojci 5 kg krastavaca 3 l vode 200 g šećera 100 g soli 1 konzervans 1 vinobran 1 l sirćeta Način pripreme Prokuvati 3 l vode, 200 g šećera, 100 g soli, 1 konzervans, 1 vinobran i 1 l sirćeta. Krastavce dobro oprati, naslagati u…

Ukiseljeni seckani krastavci

Sastojci 9 kg krastavaca 250 grama soli 300 grama šećera 1 litar sirćeta 1 vinobran 1 glavica belog luka Način pripreme Krastavce iseći na kolutove. Dodati sve ostale sastojke. Ostaviti da prenoći, da bi krastavci pustili sok.…