Udovičić u Gani o saradnji dve zemlje

307

AKRA – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji boravi u poseti Gani, danas je sa kolegom Ajzakom Kvame Ejsiamom i drugim vodećim zvaničnicima zemlje domaćina, razgovarao o usklađivanju platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija i resornoj saradnje.

Glavni ciljevi sastanka u Akri dvojice ministara bili su uspostavljanje i unapređenje međunarodne saradnje u oblasti omladine i sporta između Srbije i Gane i usklađivanje platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija iz resornih oblasti.

Ministri su istakli i važnost redovne razmene znanja, iskustava i primera dobre prakse iz aktivnosti vezanih za omladinske i sportske projekte između ministarstava, asocijacija i organizacija dveju zemalja, saopstilo je srpsko ministarstvo.

Udovičić se danas u Akri sastao i sa rukovodiocima Nacionalnih agencija za sport, predsednikom Olimpijskog komiteta Gane, članovima Parlamentarnog komiteta za pitanja sporta i omladine i predsednicom Vrhovnog suda Gane Sofijom Akufo.

Tokom ovih susreta, ministar Udovičić prenosi iskustva iz prakse u pogledu primene normativnih okvira uređenja u oblasti omladine i sporta koje za cilj imaju brigu o potrebama mladih i razvoj sistema sporta.

Na sastancima sa predstavnicima državnih organizacija zaduženih za razvoj i sprovođenje programa sistema sporta i omladinske politike u Gani, Udovičić predlaže i povezivanje sportista i mladih dveju država kroz organizovanje sportskih i omladinskih kampova sa smeštajnim i trenažnim kapacitetima u Srbiji, koristeći sve prednosti visokog stepena obučenosti stručnog kadra, razvijene infrastukture i povoljnih klimatskih uslova u našoj zemlji.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...