U Izraelu bez Zagorca, Radanova, Kravića i Pota

77

BEOGRAD – Košarkaška reprezentacija Srbije protiv Izraela u petak igraće bez Radeta Zagorca, Alekse Radanoca, Dejana Kravića i Stefana Pota, otkrio je večeras novinarima selektor Aleksandar Đorđević.

„Neki igrači su sa tegobama i teškoćama došli iz svojih klubova, kao što su Dobrić i Radanov, a Zagorac ima komplikovanu operaciju nosa i neće putovati. Pot ima problem stomačnog mišića kojeg ‘vuče’ poslednje tri nedelje“, obrazložio je Đorđević novinarima svoju odluku u izjavi nakon treninga.
Selektor je rekao da je Izrael izuzetno brza i atletski spremna ekipa koja, kaže, ima ‘pokretljive četvorke i petice’.
„Imaju 20 igrača na spisku, spremamo se individulano za svakog od njih“, naveo je Đorđević.
Na pitanje novinara koliko Srbiji otežava to što skoro svaku utakmicu igra u različitom sastavu, Đorđević je rekao da nije lako, ali da su reprezentativci spremni i skoncentrisani na meč sa Izraelom.
„Nivo saradnje je odličan, treninzi su na zavidnom nivou, siguran sam da će igrači dati sve od sebe da dođemo do pobede“, poručio je Đorđević.
Reprezentativac Marko Simonović kaže da Srbiju u Tel Avivu čeka jako nezgodna i dobra ekipa, koja je u prethodnom ‘prozoru’ odigrala dve sjajne utakmice i izgubila u poslednjoj sekundi.
„Neće biti nimalo lako, oni su jako ponosna nacija, a ova utakmica im je ‘poslednji voz’, jer ako izgube više neće imati šansu. Očekujem i fizički i mentalno jako tešku utakmicu“, rekao je Simonović.
I Dragan Milosavljević, takođe, očekuje težak meč sa Izraelom.
„Svesni smo da neće biti lako, iako smo kvalitetnija ekipa, ali oni će učiniti sve da nas dobiju. Važno je da smo spremni i da smo u formi, atmosfera u ekipi je dobra, idemo da se borimo za pobedu kako bismo bili korak bliže svetskom prvenstvu“, poručio je Milosavljević.
Na konstataciju novinara da je reprezentacija Srbije podmlađena i da je uz Raduljicu i Simonovića među najstarijima, Milosavljević je naveo da bi bilo lepo da sutrašnja utakmica afirmiše nekog od njih jer su, kaže, talentovani i imaju kvalitet.
Na Đorđevićevom spisku za Tel Aviv su Stefan Peno, Ilija Đoković, Aleksa Avramović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Stevan Jelovac, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić i Nikola Jovanović.
Srbija gostuje Izraelu u Tel Avivu u petak od 13 sati, a potom sledi duel protiv Grčke u Beogradu u ponedeljak od 20.15 sati.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...