Teniserka Bojana Jovanovski završila karijeru

98

BEOGRAD – Srpska teniserka Bojana Jovanovski (26) saopštila je danas da je, zbog problema sa povredama, odlučila da završi profesionalnu karijeru.

Jovanovski je najbolje rangiranje ostvarila 2014. godine, kada je bila 32. na WTA listi, a dva puta je osvajala titule u profesionalnoj karijeri – Baku 2012. godine i Taškent 2013.

Bila je reprezentativka Srbije, za koju je nastupala od 2010. do 2014. godine.

Povodom završetka karijera, Jovanovski je objavila saopštenje u kojem je navela da je prvo poglavlje njenog profesionalnog života ispisalo poslednju stranicu, te da je odluka bila teška, „popločana suzama, dugim sastavljanjem mozaika, koji je nakon mnogih teza ZA i PROTIV, ipak doveo do reči koja sadrži toliko emocija, koja slama, ali i koja označava da nakon nje dolazi novo poglavlje“.

„Moja karijera profesionalnog igrača je završena. Odluku sam donela teško, nakon mnogo razmišljanja, negodovanja samoj sebi, jer jedan deo mene još želi na teren, još želi da se takmiči, ali telo usled brojnih povreda i operacija izazvanih povredama, jednostavno ne može dalje“, navela je Jovanovski.

Ona je istakla i da više ne može da trenira i igra na način na koji je to ranije mogla te da se kao igrač nikad nije zadovoljavala prosekom.

„Radila sam mnogo na terenu, stremila sam velikim rezultatima, nisam ostvarila maksimum, ali nisam nezadovoljna. Tenis mi je pružio mnogo, jedinstvenu i neponovljivu životnu priču. Tenis mi je omogućio da proputujem ceo svet, upoznam ljude sa svih meridijana, steknem prijatelje za ceo život“, navela je ona.

Jovanovski je naglasla da će tenis ostati deo njenog života.

„Tenis je bio i ostao moja ljubav, moj život, tako će biti zauvek“, zaključila je ona.

(Tanjug)


Komentari
Učitavam...